X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Tapiola, dezamăgit de demiterea primarului de Taraclia pentru tăierea unor arbori

5 apr. 2016,, 17:20   Politică
5780 7

Тапиола разочарован отставкой примара Тараклии, вызванной резкой нескольких деревьев
Foto: noi.md

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, se arată dezamăgit de decizia Curţii de Apel Cahul prin care primarul oraşului Taraclia, Serghei Filipov, a fost demis pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, deoarece a tăiat mai mulţi copaci din scuarul primăriei.


Înaltul oficial european blamează această decizie, declarând că este una motivată politic. „Derutat şi dezamăgit de sentinţa pronunţată ieri de Curtea de Apel Cahul împotriva primarului din Taraclia, Serghei Filipov. Această hotărâre este motivată politic şi încearcă să-l împiedice pe domnul Filipov să ocupe funcţii publice timp de doi ani, începând cu ziua de astăzi. Şefii misiunii Uniunii Europene au discutat problema în această dimineaţă, exprimându-şi îngrijorarea”, a scris Pirkka Tapiola pe pagina sa de Facebook.

Filipov a declarat pentru Jurnal TV că nu este de acord cu decizia şi urmează să o atace la Curtea Supremă de Justiţie.

Şedinţele de judecată în cazul dosarului lui Filipov au durat din decembrie 2014. În acelaşi timp, în oraş au fost organizate sfaturi ale cetăţenilor şi alte acţiuni în susţinerea lui Serghei Filipov.

Pe 16 aprilie, judecătoria raionului Taraclia a pronunţat sentinţa de achitare, însă acuzarea a atacat sentinţa la Curtea de Apel Cahul, potrivit gagauzinfo.md.

Luni, 4 aprilie, Curtea de Apel Cahul a casat hotărârea Judecătoriei Taraclia şi l-a recunoscut pe Filipov vinovat de încălcarea articolului 328 din Codul Penal.

Filipov a fost amendat cu 8 mii de lei, obligat să restituie statului un prejudiciu în valoare de 164 de mii de lei, precum şi privat de dreptul de a ocupa funcţia pe care o deţine începând cu ziua de astăzi.

Anunţarea laturii motivaţionale a sentinţei este programată pentru 5 mai 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?