Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Frauda bancară, discutată la prima ședință a Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit

1 apr. 2016,, 19:07   Economie
6230 10

Филип о банковском скандале: В госказну вернули 520 миллионов леев
Foto: sputnik.md

Subiectul fraudei bancare a fost discutat astăzi la prima ședință a Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit.


Premierul Pavel Filip a menționat că au fost identificate trei direcții prioritare de activitate pe marginea acestui caz. Este vorba despre investigarea furtului din sistemul bancar cu stabilirea persoanelor vinovate, recuperarea activelor, precum și a mijloacelor financiare, și eliminarea vulnerabilităților din sistemul financiar-bancar.

Potrivit prim-ministrului, au fost deja rambursate 520 de milioane de lei. Pe de altă parte, raportul companiei Kroll urmează să propună o strategie de recuperare a altor active. Totodată, urmează a fi modificate un număr de legi, care vin să fortifice Banca Naţională, astfel încât, funcţionalitatea şi deciziile Băncii Naţionale să poată fi puse în aplicare imediat și să posede toate instrumentele necesare pentru a interveni la timp şi a preveni aceste fraude.

Autorităţile statului și lichidatorii celor trei bănci care au participat la ședință au scos în evidenţă mai multe constrângeri, impedimente şi bariere, fiind examinate posibilitățile de eliminare a acestora.

Ședinţele Comitetului vor avea loc periodic, cel puţin o dată pe lună. Comitetul are sarcina de a asigura interacțiunea între instituțiile statului, în vederea gestionării eficiente și operative a cazurilor de interes social sporit şi de a identifica impedimentele și a întreprinde măsurile necesare în vederea depășirii acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?