Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reacția Angelei Gonța după primele concluzii ale investigației Kroll 2

26 mar. 2016,, 15:30   Societate
8171 3

Жена Филата возмущена избирательным правосудием в Молдове
Foto: bloknot-moldova.md

Soția fostului prim-ministru Vlad Filat, jurnalista Angela Gonța, a reacționat după primele concluzii ale investigației Kroll 2, care indică clar „implicarea crucială a lui Ilan Șor” în frauda bancară.


„Despre justiție, CNA, și Procuratură: Ilan Șor, principalul bănuit în furtul bancar – cercetat în libertate. Filat și Gacichevici – în arest. Ilan Șor, eliberat din arest la domiciliu, Filat ținut în arest o jumatate de an, Gacichevici, eliberat, dar reținut imediat pentru un alt episod. În cazul lui Shor, CNA nu a găsit un episod nou. Filat, aflat în arest, are interdicția de a vorbi cu presa pentru că poate intimida martorii și este intimidat pentru mesaje puse de admin pe Facebook, Șor face conferințe de presă prin care amenință presa și membri PLDM și procuratura anticorupție tace. Și toate acestea, în condițiile în care raportul Kroll indică clar că „Șor este implicat crucial în jaful BEM”. Justiție selectivă? Nu, n-am auzit”, a scris Gonța pe o rețea de socializare.

Banca Națională a Moldovei a primit primul raport cu privire la progresul investigației Kroll în derulare cu privire la frauda de proporții mari în sectorul bancar din Republica Moldova.

Prima etapă a investigației în curs a confirmat concluziile inițiale raportate la finalizarea investigației preliminare anterioare și a dezvăluit dovezi clare cu privire la implicarea crucială a dlui Ilan Șor, precum și a companiilor și persoanelor asociate cu dumnealui (împreună: „Grupul Șor”) în frauda dată.

Este interesant că BNM a anunțat despre acest raport la câteva ore după un briefing de presă organizat de către Șor, în care acesta s-a declarat nevinovat, aruncând vina pe fostul premier Vladimir Filat, care l-ar fi constrâns să-i ofere 250 de milioane de dolari din Banca de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?