Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

O instanţă din Olanda a respins ca nefondate acuzaţiile Ţopilor aduse liderilor PDM

26 mar. 2016,, 09:15   Politică
4151 1
Суд в Амстердаме отклонил иски Виктора и Виорела Цопа против лидеров ДПМ
Foto: hotnews.md

Cauza de judecată intentată de Victor şi Viorel Ţopa, împotriva liderilor Partidului Democrat la Amsterdam a fost respinsă de magistraţii olandezi.


Instanţa din Olanda le-a refuzat oligarhilor Ţopa solicitarea din lipsă de probe.

"Este adevărat că a fost un astfel de dosar. Dosarul a fost câştigat de noi, cei trei. Instanţa din Amsterdam a respins acţiunea de judecată a Ţopilor şi chiar i-a obligat la plata unor mici compensaţii potrivit legislaţiei olandeze", a spus preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

În noiembrie 2014, oligarhii condamnaţi penal Victor şi Viorel Ţopa au depus mai multe sesizări în instanța de judecată din Olanda pe numele lui Andrian Candu, Marian Lupu şi Vladimir Plahotniuc în legătură cu nişte tranzacţii financiare.

Judecătorii au considerat că cererile care îi vizează pe Candu şi Lupu sunt nejustificate şi au fost respinse. În cazul vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, instanţa a decis să o admită temporar.

Magistraţii au luat în consideraţie că, un conflict dintre petenţi și acesta chiar a existat în cazul Victoriabank, în urmă cu câțiva ani, însă le-a dat Țopilor un termen de două săptămâni să dovedească că cererea lor are vreun temei ca să fie înaintată în judecată.

Aşa cum fugarii condamnaţi penal Victor şi Viorel Ţopa nu au avut probe şi această sesizare a fost respinsă de judecătorii de la Amsterdam.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, acţiunile Ţopilor au avut drept scop defăimarea imaginii partidului, dar şi a liderilor PDM înainte de alegerile parlamentare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?