X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Profesorul universitar Viorel Prisacari, la cea de-a 70-a aniversare

25 mar. 2016,, 17:40   Societate
3795 0

Profesorul universitar Viorel Prisacari, la cea de-a 70-a aniversare
Foto: usmf.md

Sîmbătă, 26 martie, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va avea loc ceremonia aniversară a profesorului universitar Viorel Prisacari, membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, om emerit al Republicii Moldova, informează NOI.md.


Evenimentul dedicat celei de-a 70-a aniversări a profesorului va avea loc în Sala de conferințe din Blocul didactic central al USMF „Nicolae Testemițanu”, începînd cu ora 11.00.

Viorel Prisacari este șeful Catedrei de epidemiologie a USMF „Nicolae Testemițanuˮ, profesor universitar, doctor habilitat în științe medicale. Pînă în 2013, a deținut funcția de prorector pentru activitate științifică al Universității noastre, în care s-a manifestat plenar timp de 23 de ani.

Aportul lui în cercetare a fost apreciat cu numeroase premii naționale și internaționale, printre care: Premiul Mare al AGEPI, Premiul Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică (București), Medalia de Aur și titlul onorific de inventator remarcabil, acordat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale ș.a.

Pentru merite deosebite în îndelungata și prodigioasa activitate, profesorul Prisacari a fost decorat cu Ordinul „Gloria Munciiˮ, medalia „Meritul Civicˮ, medalia „Dimitrie Cantemirˮ a Academiei de Științe a Moldovei, Ordinul Regatului Belgiei şi a fost desemnat cetățean de onoare al Statului Nebraska din SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?