X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Schimb de acuzații între actualii și foștii comuniști: „Niște nemernici și trădători”

25 mar. 2016,, 15:38   Politică
3249 5

Schimb de acuzații între actualii și foștii comuniști: „Niște nemernici și trădători”
Foto: noi.md

Solicitarea fracțiunii PCRM privind excluderea lui Artur Reșetnicov și a Violetei Ivanov din componența Biroului Permanent al Parlamentului a fost examinată la ședința plenară de astăzi, notează NOI.md.


Dezbaterile nu au trecut fără schimburi de acuzații între foștii și actualii deputați comuniști. Potrivit vicepreședintelui Comisiei juridice, Anatolie Zagorodnîi, schimbarea componenței Biroului poate fi solicitată după expirarea unui an de la modificarea proporțională a fracțiunii.

Deputații comuniști au calificat însă argumentele invocate de Zagorodnîi drept neserioase. „Îmi pare că dumneavoastră înșivă nu vă vine să credeți ce ați citit, fiind jurist. Judecînd după felul în care v-a tremurat vocea. Această decizie a Comisiei are tentă politică”, a precizat deputata Maria Postoico.

„Parlamentul este un organ politic, pe alocuri se adoptă și decizii cu tentă politică”, a spus în replică Zagorodnîi.

În discuție a intervenit și liderul PCRM, care i-a avertizat pe ceilalți lideri de fracțiuni din Parlament că fenomenul corupției politice nu se va termina cu „cooptarea” celor 14 deputați comuniști.

„Nu mă adresez domnului de la tribună, care este unul dintre reprezentanții trădătorilor și nemernicilor. Lor li se va adresa istoria și poporul. Mă adresez președinților de fracțiuni – domnul Candu, doamna Greceanîi, domnul Untilă, dacă credeți că prostituția politică se va termina cu aceasta, greșiți. Dacă participați la acest joc, noi oricum vom spune adevărul”, a menționat Voronin.

„Trădători sînt aceea care au lăsat lumea să rămînă fără nădejde pentru ziua de mîine”, a declarat, la rîndul său, Zagorodnîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?