X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Se închide Ambasada Franței la Chișinău

25 mar. 2016,, 15:45   Capitala
6362 2
Se închide Ambasada Franței la Chișinău
Foto: locals.md

Mai multe surse mi-au comunicat că în curând Ambasada Franței cu sediul pe str. V. Pârcalab 6 din Chișinău va fi închisă, iar cetățenii francezi din R. Moldova vor putea fi deserviți la misiunea diplomatică franceză de la București.


Motivul invocat de ambasadă ar fi „restructurarea”, dat fiind faptul că în Moldova trăiesc mai puțin de 100 de cetățeni francezi.

Dar oare acesta să fie motivul real?!

Anterior consilierul municipal Ion Ștefăniță spunea că Ambasada Franței la Chișinău va fi nevoită să-și schimbe sediul din cauza unei construcții ilegale din preajmă. Potrivit lui Ștefăniță, compania de construcții vizată nu are permisiunea Consiliului Național al Monumentelor Istorice și încalcă normele de drept internațional privind misiunile diplomatice.

Tot în emisiunea Alb&Negru, Ion Ștefăniță declara că misiunea diplomatică a sesizat autoritățile cu referire la construcția din preajmă, dar fără niciun rezultat.

Iată aici o investigație bună despre situația în jurul acestei construcții, dar și reacția ambasadorului Franței la Chișinău, Pascal Vagogne.

Precizăm că R. Moldova face parte din grupul țărilor francofone, cu o bogată istorie în acest sens. Moldova este considerată cea mai francofonă ţară din Europa Centrală şi de Est. Ţara noastră a aderat la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) în 1997.

Închiderea misiunii diplomatice franceze la Chișinău ar însemna o lovitură dură pentru autoritățile moldovenești, pentru guvernare, dar și pentru diplomația moldovenească, în general.

Din 2009 încoace nu am auzit să se fi închis vreo misiune diplomatică. Deci, lucrurile sunt cu adevărat grave într-o țară măcinată de corupție.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?