Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Implementarea Serviciului de Urgenţă "112" nu mai poate fi amânată

25 mar. 2016,, 15:01   Societate
2066 0
Foto: publika.md

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului român de Interne, Raed Arafat, care este şi fondatorul SMURD din ţara vecină.


Cei doi au discutat despre dezvoltarea medicinii de urgență, inclusiv implementarea în ţara noastră a sistemului de urgență 112.

"Implementarea Serviciului de Urgenţă "112" nu mai poate fi amânată. Obiectivul pe care ni-l propunem este să existe un serviciu de urgenţă integrat cu dispecerate integrate, ca echipele de medici să muncească cot la cot împreună cu pompierii, cu poliţia. Am identificat anumite lucruri care pot fi îmbunătăţite la capitolul utilizarea elicopterelor SMURD din România. Prin deschiderea şi bunăvoinţa părţii române, două din elicoptere, unul de la Iaşi şi unul de la Galaţi sunt puse la dispoziţia Republicii Moldova", a declarat Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Totodată, Raed Arafat a spus că a sesizat o schimbare în Republica Moldova în domeniul sănătăţii, datorită sprijinului Guvernului României.

"Proiectul doi, care prevede două unităţi de urgenţă care vor fi renovate şi vor fi dotate la un standard european în cadrul acestui proiect. Noul proiect sunt convins că va fi cu un impact major pe Republica Moldova. Mai ales că sunt prevăzute acolo şi patru puncte de aterizare de alicoptere noi făcute cum de exemplu în Bălţi, Cahul şi în alte puncte care urmează să fie alese", a menționat secretartul de Stat al Ministerului romând de Interne, Raed Arafat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?