X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Kroll a prezentat autorităților un „raport de progres”

25 mar. 2016,, 14:30   Economie
6071 4
Foto: gandul.info

Reprezentanții comapaniei Kroll care investighează fraudele din sistemul bancar din Republica Moldova au fost săptămâna trecuă la Chișinău, prezentând un „raport de progres” în investigarea fraudei.


Despre aceasta a comunicat președintele Parlamentului, Andrian Candu, menționând totuși că, potrivit estimărilor companiei, din exterior se vor recupera între 30 și 35% din banii sustrași.

„Nu este raportul „Kroll-2”, așa cum a fost denumit de unii așa-ziși oameni politici care știu foarte bine ce se întâmplă, dar de fapt, știu cam zero. Raportul Kroll va fi prezentat atunci când va fi gata, în primul rând Băncii Naționale și în al doilea rând agențiilor și instituțiilor de drept”, a menționat președintele Legislativului fiind prezent la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Întrebat dacă-l va face public și pe cel de-al doilea raport, așa cum a făcut cu primul raport al companiei, Andrian Candu a spus că este prematur de vorbit despre asta. „Încă nu știu dacă voi avea acces și în ce funcție voi fi eu atunci, dacă voi avea acces la acel raport, dar sunt sigur că raportul „Kroll-2” va fi, că o să conțină rezultatul investigației făcute profesional și independent de factorul politic din Republica Moldova”, s-a arătat încrezător Candu.

Andrian Candu: „Primul raport a fost unul de documentare. Faza la care a fost angajat atunci Kroll a fost o chestiune de a documenta, de a înțelege procesele, dar raportul doi, a doua fază, presupune investigarea ca atare, localizarea celor fraudate, a activelor care sunt, înghețarea lor și recuperarea pentru Republica Moldova. Din estimările cu care vine Kroll, se va recupera între 30 și 35% din ceea ce este în exterior, dar, bineînțeles, în interior există o mare parte care poate fi recuperată”.

Întrebat despre panoul care să prezinte în timp real recuperările, despre care a vorbit atât el, cât și premierul Pavel Filip, Andrian Candu a menționat că „nu e problema panoului”. „Contează nu panoul, ci ceea ce se recuperează și important e să se recupereze cât mai mult din frauda bancară. Noi vorbim despre recuperarea pe interior din procesul de lichidare. Estimările sunt că aproape două miliarde de lei pot fi recuperate din procesul de lichidare”, a informat președintele Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?