Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Comuniștii cer demisia judecătorilor Curții Constituționale

25 mar. 2016,, 11:22   Politică
4186 7

Comuniștii cer demisia judecătorilor Curții Constituționale
Foto: tribuna.md

Deputații comuniști au solicitat astăzi organizarea unor audieri parlamentare pe marginea deciziei Curții Constituționale din 4 martie, privind revenirea la alegerea directă a președintelui.


Comuniștii au cerut ca la dezbateri să mai participe reprezentanții Guvernului, ai Procuraturii Generale, conducerea Serviciului de Informații și Securitate, Avocatul Poporului, dar și membri ai societății civile, relatează NOI.md.

„Cerem desfășurarea audierilor în vederea elucidării cazului de imixtiune în Legea Supremă, acțiune ce contravine principiilor de dezvoltare a statului, precum și atentează la suveranitatea țării. E nevoie de o dezbatere complexă a acțiunilor neconstituționale de intervenție în textul Constituției”, a explicat deputata comunistă Elena Bodnarenco.

Aceasta a precizat că scopul audierilor este de a-i demite ulterior din funcții pe cei care se fac vinovați de „acțiuni neconstituționale”. Spicherul Parlamentului a respins însă propunerea, argumentînd că aceasta este neregulamentară. Andrian Candu a precizat că judecătorii Curții Constituționale sînt inamovibili pe durata mandatului.

„Curtea Constituțională este independentă față de orice altă autoritate publică, inclusiv față de Parlament, iar judecătorii se supun doar Constituției”, a remarcat Candu.

Răspunsul democratului nu l-a convins pe liderul comuniștilor. „Important este să discutăm situația care s-a creat. Gata, mergem la alegeri, așa cum au decis patru cetățeni români? De ce noi, Parlamentul, fugim de această temă, de cine ne temem? Astăzi violăm Constituția, mîine ce facem?”, s-a întrebat Vladimir Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?