X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

ONU va continua să sprijine proiectele energetice în Moldova

25 mar. 2016,, 13:30   Economie
2657 0
ООН продолжит поддержку энергопроектов в Молдове
Foto: gov.md

Punerea în aplicare a proiectelor energetice în Republica Moldova va continua cu sprijinul Națiunilor Unite, informează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, asupra acestui fapt s-a convenit la întrevederea dintre viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, cu rezidentul coordonator al Organizației Națiunilor Unite (ONU) şi reprezentantul permanent în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Dafina Gercheva.

Oficialii au discutat despre agenda de cooperare, continuarea proiectelor inițiate și dezvoltarea noilor parteneriate în special în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice.

În context, părțile au convenit asupra extinderii Proiectului Energie și Biomasă, a proiectului ESCO Moldova, precum și a unei colaborări mai strînse la diferite niveluri, astfel ca potențialul energetic regenerabil în localitățile din țară să fie valorificat maximal. Octavian Calmîc a menționat că promovarea eficienței energetice este o activitate strategică pentru Republica Moldova și, pentru a îmbunătăți acest sector, vor fi inițiate un șir de acțiuni care să-i pună în condiții egale pe utilizatorii de gaze și pe cei de energie regenerabilă.

De cealaltă parte, Dafina Gherceva a menționat că ONU va susține în continuare proiectele inițiate, scopul final al acestora fiind sporirea cu 15% a potențialului utilizării energiei regenerabile în clădirile publice. „Energia din biomasă va asigura în viitor securitatea energetică a Republicii Moldova, astfel ca aceasta să nu fie dependentă de factori externi”, a adăugat oficialul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?