X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Marșul unionist din 27 martie: Parlamentul trebuie să transmită un mesaj clar

25 mar. 2016,, 10:50   Politică
7010 7

Marșul unionist din 27 martie: „Parlamentul trebuie să transmită un mesaj clar”
Foto: noi.md

În contextul marșului unionist din 27 martie, deputații comuniști au propus Forului legislativ adoptarea unei declarații privind inviolabilitatea suveranității și independenței Republicii Moldova.


Propunerea a fost susținută de deputații socialiști, democrați și foștii comuniști, fiind inclusă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului. „Credem că este necesară aprobarea declarației Parlamentului cu privire la inviolabilitatea suveranități, independenței și neutralității permanente a Republicii Moldova”, a menționat liderul PCRM, Vladimir Voronin, relatează NOI.md.

Inițiativa a fost salutată și de socialistul Igor Dodon. „Evident că vom susține proiectul și îi îndemnăm și pe ceilalți deputați ca împreună să dăm dovadă că sîntem stataliști, cetățeni ai Republicii Moldova”, a punctat Dodon.

Și democrații s-au arătat convinși că autoritățile statului trebuie să formuleze o poziție clară față de acțiunile unioniste. „Este un text destul de echilibrat, este o temă foarte importantă pentru Moldova. Nu o dată am vorbit că Parlamentul, Guvernul este obligat să ia măsuri ca să consolideze statalitatea țării. Parlamentul trebuie să transmită un mesaj clar populației, partenerilor de dezvoltare”, a explicat președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

Deputații liberal-democrați au considerat însă inoportună adoptarea unei astfel de declarații, argumentînd că suveranitatea statului este consfințită de Constituție. „Suveranitatea țării este reglementată prin legenu prin declarații politice, iar cei care insistă sînt cei care se duc la consultări în alte capitale săptămînal”, a punctat liberal-democratul Vadim Pistrinciuc.

„Evident că înainte de 27 martie observăm o isterizare a situației, cu regret. Noi am fost și sîntem pentru susținerea suveranității țării”, a menționat fostul comunist Sergiu Stati.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?