Ideile "inovatoare" ale lui Fusu: pentru înscrierea în clasa întîi va fi necesar un raport

Ideile "inovatoare" ale lui Fusu: pentru înscrierea în clasa întîi va fi necesar un raport
«Новаторские» идеи Фусу: первоклашки должны быть оценены Рапортом
 Foto: politics.md

Recent a avut loc ședința Colegiului Ministerului Educației, la care, de rînd cu alte chestiuni, au fost examinate și aprobate unele modificări și completări la Metodologia de înscriere a copiilor în clasa I, începînd cu anul școlar 2016-2017.


Specialiștii din cadrul Ministerului, la propunerea comunității didactice (nu este clar care anume) și a lucrătorilor responsabili de învățămînt din organele locale, au decis că părinții copiilor care urmează să fie înscriși în clasa I, în afară de alte diverse hîrțoage, să prezinte și un raport (anume raport) despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării precum și a dezvoltării capacităților și atitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare pentru copiii care au frecventat grupa pregătitoare. Iar pentru copiii care nu au frecventat grădinițele, asemenea rapoarte vor fi eliberate de comisiile de școlarizare și organizare a procesului de evaluare a maturității școlare și psihosomatice a copiilor. Asemenea comisii vor activa doar în municipii și raioane!!!

În asemenea mod, după ideea Ministerului Educației (ministru – Corina Fusu), părinții copiilor care vor veni în clasa I vor prezenta un raport despre copilul lor, care azi nu se prezintă nici de către maturi la numirea lor în toate funcțiile de stat, inclusiv în Ministerul Educației.

În afară de aceasta, luînd în considerație majora reformă a „optimizării” instituțiilor sociale pentru copii, precum și comunicarea că toți copiii cu diverse probleme urmează a se afla în comun cu alți copii, - cum asemenea rapoarte vor influența situația din clasele I, nu va duce aceasta la discriminarea copiilor începînd deja cu clasa I?

E foarte posibil că funcționarii de la Minister au încurcat ceva și ar trebui să înceapă de la sine, pentru a prezenta asemenea rapoarte și a-și evalua propriile capacități. Iar apoi, răzgîndindu-se și însușind propria inovație, posibil, se vor dezice de asemenea idee năstrușnică cu rapoartele pentru copii…
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu30 comentari

Фыс-с-с 24 mar. 2016,, 15:51

У этой курицы, только сперма румын в голове.

прохожий 24 mar. 2016,, 15:57

Корина Корина ты в своём уме видать крыша совсем поехала уже первоклашки тебе не по душе.Или вы либералы вообще хотите наших детей вырастить дебилами.

Nic 24 mar. 2016,, 15:59

Даже Сталину не хватило образования и подлости что-б придумать такое. Ну что " патриоты", учите историю румынии с 1859 года, готовте справке иначе ваши дети не получат образования. У кого не будет РАПОРТА того в Сибирь.

Igori 24 mar. 2016,, 16:18

Cei de aşteptat de la lepre?

Вера 24 mar. 2016,, 16:52

Госпожа Корина, может будет лучше спустится с небес на землю.
Ваш проект подходит для детей олигархов, которые как правило и создают проблемы в школах -/как лидерство,.../.
Миклован 24 mar. 2016,, 18:52

С этим министром можно выучить только поколение даунов. Ровно через 1о лет вы увидите что натворила эта деградированая ченуша.

Victoria Railean 24 mar. 2016,, 21:49

prostii!

Astfel de evaluari, pe viitor, vor sa fie instrumente de masurare a eficientei sistemului de invatamant si anume a cadrelor didactice, adica, cu ce vine copilul la inceput de scolarizare si cu ce se alege spre finalul anului, adica, evolutia lui in procesul educatiei si scolarizarii.

Vasilii 24 mar. 2016,, 22:19

Pentru Victoria Răilen.
Dacă este un început de testare-evaluare a unui nou sistem, urma de testat în câteva instituții/școli/raion/municipiu și nu integral în Țară. Așa că cuvântul respectiv rezervați-l personal mai departe. Poaibil, că aveți careva tangențe la temă.

Ionel 24 mar. 2016,, 23:08

Ещё одна возможность получить кое-кому хорошие взятки за хороший РАПОРТ.

unire 25 mar. 2016,, 06:57

А это ещё только начало , после „унире “ взвоют бараны, когда заставят дерьмо за ними убирать. И опять война. Но помочь будет некому. Так и здохнут там. Почему не хотят сволочи переехать в румынию как беженцы , а там время покажет кто прав. Хорошо тем кто вас в рабство продал . Но ne вам ,бестолковым.

captcha

Întrebarea zilei Toate

load