Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Atentatele de la Bruxelles: Ce şi-a scris în testament unul dintre atacatorii sinucigaşi

23 mar. 2016,, 20:00   Externe
7185 0

Полиция нашла
Foto: ria.ru

Brahim El Bakraoui, unul dintre cei doi fraţi care au participat la atacurile teroriste de marţi de la Bruxelles, a scris un testament, anunţă miercuri procurorul federal belgian Frederic Van Leeuw, relatează DPA online.


Documentul a fost găsit pe un computer, pe care anchetatorii l-au recuperat dintr-un coş de gunoi. El Bakraoui a scris că "se grăbea, nu ştia ce să facă, era căutat peste tot, nu mai era în siguranţă şi că (...) riscă să ajungă într-o celulă (de închisoare)", a declarat Van Leeuw, informează Mediafax.

"Teroriştii au lovit ieri (marţi) inima Europei, oraşul nostru, Bruxellesul. Oameni nevinovaţi au fost ucişi, (iar) printre cei care primesc îngrijiri se află trei dintre colegii noştri de la Comisie", a declarat miercuri vicepreşedinta CE Kristalina Gheorghieva pentru presă.

Principalul sediu al Comisiei se află la mai puţin de 500 de metri de staţia de metrou Maelbeek, unde a avut loc unul dintre atacuri.

Imobilul se află exact deasupra staţiei şi a fost evacuat după explozie, a declarat Gheorgieva. Una dintre clădiri, în care se află serviciile pentru Agrcultură, era în continuare goală miercuri. Verificări la nivelul structurii erau în curs miercuri, pentru a se stabili dacă explozia a afectat fundaţia clădirii, a anunţat vicepreşedinta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?