X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ostalep: Acţiunile lui Băsescu reprezintă o ameninţare pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei

22 mar. 2016,, 11:15   Politică
5875 10
Осталеп: Угроза суверенитету и территориальной целостности – чего же боле?
Foto: noi.md

Intenţia fostului preşedinte al României Traian Băsescu de a obţine cetăţenia moldovenească contravine logicii.


Acordarea cetăţeniei Republicii Moldova politicianului care se află sub urmărire în ţara sa şi a comis infracţiuni împotriva statului vecin denotă complicitatea autorităţilor moldoveneşti la propaganda antistatală cu titlul „Unirea 2018”, s-a arătat convins fostul viceministru al afacerilor externe şi integrării europene Valeriu Ostalep, care a participat la 21 martie la o emisiune difuzată de postul de televiziune „Accent TV”, relatează NOI.md.

„În Codul penal al Moldovei, şi în cel al României există o noţiune: infracţiuni contra autorităţilor publice şi a securităţii de stat. Din aceste crime fac parte şi acţiunile orientate spre răsturnarea statalităţii, schimbarea orînduirii de stat, integrităţii teritoriale. În acest context apare o întrebare rezonabilă: „Ce acţiuni mai trebuie întreprinse pentru a declara această crimă drept infracţiune împotriva statului, dacă se declară deschis că se intenţionează lichidarea frontierei de stat a Moldovei, dacă preşedintele statului vecin anunţă că scopul proiectului este lichidarea efectivă a Republicii Moldova?”, s-a întrebat Ostalep.

El a menţionat că pasul întreprins de Băsescu nu denotă nici chiar lipsă de logică, dar tensionarea premeditată a situaţiei în jurul proiectului „Unirea 2018”. „Dacă acţiunile preşedintelui (Băsescu – n.red.) nu se percep drept infracţiune împotriva statului, atunci nu ştiu ce mai trebuie de făcut ca acestea să fie declarate ca atare. Acţiunile lui prezintă o ameninţare pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării noastre – ce mai trebuie?”, se întreabă Ostalep.

Reamintim că săptămîna trecută Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au depus actele pentru dobîndirea cetăţeniei Republicii Moldova. Se prevede că preşedintele Nicolae Timofti va examina cererea pînă la încheierea mandatului său.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?