X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Lista genurilor de activitate licențiate va fi redusă

22 mar. 2016,, 09:30   Societate
25098 0
Перечень лицензируемых видов деятельности сократят
Foto: vfocuse.md

Guvernul preconizează să examineze la ședința sa din 23 martie 19 chestiuni, inclusiv remanieri de cadre, comunică NOI.md.


Ministerul Economiei va prezenta trei proiecte, inclusiv proiectul amendamentelor la Legea privind reglementarea prin licențiere a activității de întreprinzător. Se propune să fie excluse din lista genurilor de activitate licențiate: funcționarea burselor de mărfuri, confecționarea și distrugerea ștampilelor și activitatea de depozitare a cerealelor cu eliberarea certificatelor de depozit la cereale. Activitatea de transportare a pasagerilor cu mijloace auto în comun se propune să fie substituită cu activitate de transport.

Va fi examinat proiectul Acordului cu Guvernul Turciei privind promovarea și protecția reciprocă a investițiilor.

Guvernul va examina și proiectul hotărîrii cu privire la introducerea modificărilor și completărilor la hotărîrea Guvernului privind statutul Parcului Industrial al SA „CAAN” din Strășeni. Suprafața pe care este amplasat parcul va fi extinsă de la 11,6 ha pînă la 37,3 ha.

Cancelaria de Stat va prezenta proiectul amendamentelor la Regulamentul privind organizarea și funcționarea birourilor teritoriale ale Cancelariei de Stat. În prezent numirea și eliberarea din funcție a angajaților birourilor teritoriale se efectuează prin ordinul secretarului general al Guvernului. Se propune să fie exclusă numirea șefilor adjuncți de birou. Va fi reexaminată și lista atribuțiilor conducătorilor birourilor, inclusiv: coordonarea activității subdiviziunilor teritoriale ale structurilor centrale, participarea reprezentanților birourilor la ședințele consiliilor locale și dreptul de a înainta propuneri la legislația privind activitatea organelor teritoriale ale puterii.

Ministerul Mediului va prezenta proiectul Legii cu privire la organismele modificate genetic și proiectul hotărîrii despre Concepția și Regulamentul sistemului informațional al resurselor acvatice.

Ministerul Transporturilor va prezenta proiectul Acordului cu Guvernul Azerbaidjanului în domeniul transportului feroviar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?