X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Sturza „promite” că urmele miliardului furat vor fi descoperite

17 mar. 2016,, 09:05   Economie
1828 0
Sturza „promite” că urmele miliardului furat vor fi descoperite
Foto: interakt.md

Fostul premier Ion Sturza face o analogie între furtul din sistemul bancar din Republica Moldova și cel din Bangladesh, unde un grup de hackerii a sustras, acum cîteva zile, 81 de milioane de dolari din contul pe care Banca centrală din Bangladesh îl avea deschis la Rezerva Federală (Fed) din New York.


Potrivit lui Ion Sturza, în timp ce la noi nu se întîmplă nimic, în Bangladesh, datorită colaborării internaționale, s-au găsit rapid „urmele” și aproape toți banii au fost recuperați.

După acest furt, guvernatorul Băncii centrale din Bangladesh, Atiur Rahman, a demisionat din funcţie. În Republica Moldova, însă, guvernatorul Dorin Drăguțanu a plecat onorabil din funcție acum o săptămînă.

„În Moldova, se fură pe bune un miliard de dolari, fără a se recupera nimic. Se ia la datoria publică, se fură din nou (o altă poveste care trebuie descifrată), se prăbușesc trei bănci, se pierd rezerve valutare tot cam de un miliard de dolari, se majorează prețurile, se devalorizează leul, e criză politică, e rușinea lumii. Și nimic.

Drăguțanu pleacă cu onoruri din partea politicienilor moldoveni”, comentează Sturza.

Acesta promite că toți cei implicați în furtul miliardului vor fi scoși la iveală, fie în raportul Kroll-2 sau în investigații independente.

„Știu că ne așteaptă mari surprize în raportul Kroll-2, dar și în alte investigații independente făcute de patrioții moldoveni. Se pare că toți cei care astăzi se poziționează în tabere diferite, unii la răcoare, alții la cald, au ‘cooperat’ foarte bine în jaful secolului. Dar aceste investigații vor fi, sigur, duse pînă la capăt. Chiar dacă ‘partenerii de dezvoltare’ nu sînt așa de prompți în reacție, ca în cazul Bangladesh. Promit că va exista ‘lista Simon Wiesenthal’ și pentru genocidul din Moldova. Asta așa, ca să nu se relaxeze nimeni prea mult pînă își aleg un ‘președinte’”, se mai arată în mesajul lui Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?