X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Echipele RoboJunior și RoboRangers se întorc de la FIRST LEGO League Estonia cu trofee

14 mar. 2016,, 17:15   Ştiinţă şi IT
4763 1

Echipele RoboJunior și RoboRangers se întorc de la FIRST LEGO League Estonia cu trofee
Foto : diez.md

În perioada 12-13 martie curent, în orașul Tallinn, Estonia, a avut loc competiția internațională FIRST LEGO League, cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii pentru elevi, desfășurată în 80 de țări cu participarea anuală a peste 230 de mii de elevi. Scopul acestei competiții este sporirea interesului tinerilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică și motivarea lor să urmeze o carieră în aceste domenii.

La competiția din Tallinn au participat 42 de echipe din Estonia, Letonia, Suedia, Ucraina și Moldova. Echipele noastre au demonstrat performanțe excelente, care au fost înalt apreciate de juriul concursului:

• Echipa ”RoboJunior”, Liceul Teoretic ”Ion Creangă”, mun. Chişinău, antrenori – Viorica Juc şi Lilia Mihălache, campioana FIRST LEGO League Moldova, a obținut în Estonia premiul întîi pentru Lucru în echipă;

• Echipa ”RoboRangers”, Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO, antrenor – Florin Cazac, clasată pe locul întîi pentru proba tehnică la FIRST LEGO League Moldova, a obținut în Estonia premiul întîi pentru Designul robotului, categoria Strategie și inovație.

Ediția națională FIRST LEGO League a avut loc în Moldova pe 20 februarie 2016 în incinta Centrului ARTICO. La eveniment au participat 13 echipe de elevi cu vîrste între 9 și 16 ani, de la zece instituții educaționale din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?