Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Platforma „DA” a colectat semnăturile necesare pentru organizarea referendumului

14 mar. 2016,, 12:54   Politică
3221 3

Platforma „DA” a colectat semnăturile necesare pentru organizarea referendumului
Foto: basarabia.md

Peste 400 de mii de cetățeni din 35 de unități administrativ-teritoriale ale țării au semnat inițiativa cu privire la organizarea unui referendum republican de modificare a Constituției. Grupul de inițiativă al Platformei ”DA” a anunțat astăzi despre finalizarea campaniei de colectare a semnăturilor. Întregul pachet de documente urmează a fi depus la Comisia Electorală Centrală, care urmează să verifice autenticitatea semnăturilor în termen de 15 zile, informează NOI.md.

„Este un proces fără precedent pentru țara noastră, o reușită extraordinară. Dacă este ceva istoric care s-a produs în acest an și anul trecut, a fost făcut de către popor. Nimic din ceea ce a făcut guvernarea nu poate fi considerat istoric, nici hotărîrea CC din 4 martie, care este o blasfemie, o bătaie de joc. Astăzi sîntem la capătul acestui exercițiu, în condițiile în care legea vorbește despre necesitatea acumulării a 200 de mii de semnături, noi am acumulat de două ori mai multe – peste 400 de mii”, a explicat liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase.

Activistul a precizat că procesul de colectare a semnăturilor, în care au fost implicați mii de voluntari din toată țara, a fost obstrucționat de unii primari din partea PD.

„Am avut obstacole din partea primarilor PD, de fapt o grupare criminală aflată la cheremul lui Plahotniuc. Au fost intimidate atît colectivele pedagogice, cît și oamenii simpli din teritoriu. Trebuie să le spun un mare mulțumesc primarilor independenți, pe acești oameni ne putem baza. Sînt și primari de la alte partide care și-au pus primii semnăturile”, a remarcat Năstase.

Politicianul a remarcat că misiunea Platformei „DA” rămîne, în continuare, consolidarea societății.

Precizăm că în cadrul referendumului republican, cetățenii urmează să răspundă la cîteva întrebări ce vizează reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 la 71, excluderea inviolabilităţii parlamentare, revenirea la alegerea și demiterea preşedintelui prin vot direct.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?