Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cioclea: Aștept mai mult de la cel de-al doilea raport „Kroll”

11 mar. 2016,, 18:02   Economie
3555 2

Cioclea: Aștept foarte multe de la cel de-al doilea raport „Kroll”
Foto : sputnik.md

Candidatul la funcția de guvernator al BNM, Sergiu Cioclea, a declarat astăzi că va adopta toate măsurile necesare pentru a nu admite repetarea fraudelor din sistemul bancar. Cioclea le-a relatat astăzi deputaților cum intenționează să redreseze situația din acest sector în cazul în care va fi numit în funcție, notează NOI.md.

„Puteți să ne promiteți că nu veți admite alte furturi din sistemul bancar?”, l-a întrebat deputatul PLDM Angel Agache.

„Am sa fac tot posibilul pentru ca aceste furturi să nu se întîmple. Dacă e vorba despre mine, vă asigur că nu voi fura nimic”, a răspuns Sergiu Cioclea.

La solicitarea deputatului neafiliat Iurie Leancă, candidatul și-a expus viziunea asupra consolidării supravegherii bancare.

„Marea problemă în Republica Moldova nu ține doar de supraveghere, dar și de reacție. Am impresia că legea devine din ce în ce mai drastică, apar din ce în ce mai multe regulamente, dar pe acest fondal situația nu se îmbunătățește. Adevăratul filtru de riscuri, luptă contra spălării banilor peste tot se face la nivel de bancă – înseamnă că funcționarea băncilor trebuie revăzută”, a punctat candidatul.

Sergiu Cioclea a mai precizat că așteaptă cel de-al doilea raport al companiei „Kroll” pe marginea fraudelor bancare. „Kroll este o societate foarte respectată în plan internațional, aștept foarte mult de la al doilea raport. Primul, deși a dat anumite indicii, nu răspunde la principalele întrebări”, a explicat Cioclea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?