X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Usatîi: Sarcina noastră de bază este să nu permitem alegerea președintelui și noi o vom îndeplini (VIDEO)

4 mar. 2016,, 12:28   Politică
11233 22
Усатый: Наша главная задача – не дать избрать президента, и мы выполним ее на отметку 10 (ВИДЕО)
Foto: ru1.md
Ziua decisivă a protestelor va fi ziua în care, în Parlament, va avea loc tentativa de alegere a președintelui, a declarat președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

„Așa cum am mai zis, toată țara pregătește crizanteme albe. Vom veni cu toată țara, vom oferi deputaților flori, vom colinda, vom participa la procedura de vot. Dacă Vladimir Nicolaevici va plînge, două fete îi vor șterge lacrimile. Dacă Ghimpu își va exprima dezacordul în legătură cu „Ludmila Feodorovna”, îi vom inventa un alt nume. Nu va fi niciun fel de „devastare a clădirilor de stat”, așa cum scriu bloggerii lui Plahotniuc”, a spus Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” a menționat că mașinăria de propagandă a puterii încearcă să convingă populația despre presupusa înfrîngere a opoziției. „Ei se folosesc de ceea că astăzi s-a creat o pauză în mișcarea protestatară. Pe de o parte, bloggerii pro-Plahotniuc, pro-guvernamentali, povestesc istorii că Usatîi „nu se va întoarce de la Moscova”. De cealaltă parte, se întreprind încercări permanente de a isca un conflict între liderii opoziției”.

Dar, pauza protestelor se va încheia în curînd, a declarat președintele „PN”. „Sarcina noastră de bază este să nu permitem alegerea președintelui. Și vă asigur că această sarcină o vom îndeplini pe nota 10”, a spus el.

Odată cu asta, oponenții regimului de guvernare nu stau fără treabă. „Platforma DA colectează semnături pentru inițierea referendumului, care va permite alegerea directă a președintelui prin vot direct, iar activiștii „Partidului Nostru” participă activ la acest proces, a comunicat liderul „PN”.

Renato Usatîi a subliniat că regimul nu va fi în stare să impună opoziția să renunțe la protestele împotriva regimului criminal. „Eu nu o singură dată am zis că Plahotniuc are o singură posibilitate să mă oprească – cea de a mă lichida fizic. Asta pentru că niciun fel de arestări nu vor ajuta.

Ați văzut ce s-a întîmplat atunci cînd a fost procesul asupra „grupului Petrenco”. Ați văzut ce s-a întîmplat atunci cînd am fost reținut pentru 48 de ore. Dacă vor încerca să mă aresteze, atunci totul se va încheia foarte repede. Sîntem pregătiți de orice scenarii, pentru oricare situație. Dacă Plahotniuc mă va reține pentru 72 de ore – mergem conform planului „A”. Dacă pentru 30 de zile – atunci planul „B”. Dacă Curtea de Apel va menține arestul preventiv – planul „C” și așa mai departe”, a mai spus el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?