X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tulbure: Autoritățile au trecut la amenințarea protestatarilor

29 feb. 2016,, 16:20   Politică
4563 2

Tulbure: Autoritățile au trecut la amenințarea protestatarilor
Foto: rtr.md

„Prin deciziile adoptate de instanța de judecată în cazul Petrenco, autoritățile nu doar sfidează legea, dar și amenință protestatarii”. Opinia aparține unui dintre reprezentanții Forumului Civic Alexei Tulbure, care se arată convins că, transferarea în arest la domiciliu a membrilor grupului Petrenco a fost o mișcare de moment, convenabilă puterii, notează NOI.md.

Potrivit lui Tulbure, refuzul recent al Judecătoriei Rîșcani de a-i elibera pe activiști, sub garanția unor deputați europeni, ar fi neîntemeiat.

„În decizia se spune că eliberarea lor ar stimula repetarea de către alți oameni a acelorași acțiuni și ar fi creat impresia că statul nu reacționează adecvat la aceea ce s-a produs. Deci, protestele în susținerea grupului Petrenco sînt descurajate de autorități, iar prin astfel de decizii se dă de înțeles că oamenii vor fi arestați dacă încearcă să protesteze”, a explicat Tulbure, astăzi în cadrul unei conferințe susținute de membrii Forului Civic.

În opinia lui, contrar recomandărilor oficialilor europeni, autoritățile continuă să trateze acest caz în afara cîmpului legal. „Decizia de transferare în arest la domiciliu a fost luată în ziua sosirii raportorilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, ceea ce denotă că autoritățile au încercat să arate mai bine în fața partenerilor internaționali. Este evident că nu s-au condus de prevederile legale, doar au aruncat praf în ochi”, a explicat Tulbure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?