Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Volvo Cars va fi primul producător auto, care va propune au automobile fără cheie

29 feb. 2016,, 16:11   Ştiri Auto
3808 0

Фото: Volvo
Decenii în șir conducătorii auto au tot folosit, la deschiderea/închiderea portierelor și la pornirea motorului chei și brelocuri. Dar totul se schimbă . Volvo Cars face un pas revoluționar în industria auto – în a. 2017 compania preconizează să devină primul producător auto, care va oferi mașini fără chei, fizic.
Clienții Volvo vor primi o aplicație specială, pe care o vor putea instala în telefoanele lor mobile. Aceasta le va permite să înlocuiască cheile obișnuite cu cele digitale. Tehnologia inovațională a cheilor digitale cu utilizarea tehnologiei Bluetooth va oferi cumpărătorilor de Volvo mai multe posibilități – ei se vor bucura de multe avantaje, inclusiv noi metode de utilizare comună a mașinilor.
Noua aplicație Volvo dotează cheia digitală din telefonul mobil cu toate funcțiile, pe care la moment le îndeplinește cheia fizică, spre exemplu – deblocarea lacătelor portierelor și a portbagajului, sau pornirea motorului.
Noua tehnologie poate oferi clienților Volvo mai multe chei digitale, ceea ce înseamnă, că utilizatorii vor acea acces la diverse automobile ale brandului suedez, care se află în locuri diferite, în conformitate cu cerințele utilizatorilor înșiși.
Cu ajutorul aplicațiilor, oamenii vor putea rezerva și achita chiria automobilelor în orice colț al lumii, iar cheia digitală va fi imediat trimisă la telefonul lor mobil. La sosire, prin intermediul sistemului GPS clientul va putea lesne să găsească automobilul închiriat și să pornească la drum. Astfel vor fi evitate cozile la ghișeele agențiilor de închiriere a automobilelor din aeroporturi și gările feroviare.
Tehnologie de utilizare a cheilor digitale de la Volvo Cars va face ca procesul utilizării în comun a automobilelor să fie unul simplu și comod. Proprietarii automobilelor Volvo vor putea expedia cheile lor digitale altor persoane, la telefoanele mobile ale acestora, care la rândul lor vor putea lesne folosi mașinile – este vorba despre membrii familiei, prieteni sau colegi.
«La Volvo nu există interes pentru tehnologii de dragul tehnologiilor. Noile elaborări trebuie să simplifice viața clienților, economisindu-le timpul . Tehnologiile mobile se dezvoltă în permanență, concomitent cresc și așteptările, și cerințele clienților noștri, care își doresc un acces simplu și comod la mașinile lor, - consideră Henrik Green, vicepreședinte în probleme de strategie a elaborării produselor și gamei de modele Volvo Cars. – Tehnologia noastră a cheilor digitale poate modifica total principiile de acces la automobile și de exploatare a lor în comun. În loc să stea zile întregi în parcare, mașinile vor fi utilizate mai des și mai eficient, în conformitate cu doleanțele proprietarilor ».
Volvo va începe testarea acestei tehnologii în primăvara lui 2016: în regim de testare, aceasta va apare pentru prima dată în parcul de automobile a companiei de închiriere a mașinilor Sunfleet, care își oferă serviciile în aeroportul din Gothenburg, Suedia. În a. 2017 un număr limitat de automobile scoase la vânzare vor fi dotate cu chei digitale.
«Evident, când va demara procesul de implementare, tehnologia va fi perfecționată, - completează Martin Rosenqvist, director produse speciale Volvo Cars. – Noi cercetăm cum poate fi utilizată pe viitor această inovație, și suntem bucuroși să examinăm orice idei ».
Volvo deține întâietatea în domeniul soluțiilor cu utilizarea cheilor digitale. În a. 2015 producătorul suedez a prezentat lumii primul serviciu de livrare a mărfurilor procurate on-line direct în – în acest scop serviciul de livrare primește o cheie digitală de unică folosință. Acum tehnologia cheilor digitale va fi accesibilă proprietarilor de mașini Volvo.
Ca și mai înainte, compania va oferi, la dorința clientului, și chei obișnuite, fizice.

Tehnologia inovatoare Volvo «fără chei» a fost prezentată în premieră la Congresul Mondial mobil 2016 (22-25 februarie), la Barcelona. Volvo a prezentat noutatea la standul companiei Ericsson.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?