Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Năstase: Guvernarea nu are de gînd să ne lase în pace

29 feb. 2016,, 12:58   Politică
2331 0

Năstase: Guvernarea nu are de gînd să ne lase în pace
Foto: tribuna.md

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, afirmă că presiunile asupra membrilor formațiunii sale în teritoriu și asupra protestatarilor s-au intensificat. Potrivit politicianului, ofensiva guvernării împotriva forțelor politice de opoziție nu vor înceta prea curînd, notează NOI.md.

„Ne sînt create tot felul de obstacole în teritoriu. În acest sens, noțiunea de «stat capturat» e puțin spus. Trăim într-un stat al dictatorilor, întrucît dictatura se extinde și nivelul «plahotniucilor» locali. Astăzi protestatarii sînt intimidați, anchetați penal și administrativ. Această guvernare nu are de gînd să ne lase în pace. Facem apel către instituțiile internaționale să monitorizeze și să insiste ca revendicările noastre, ale Forumului Civic, să fie realizate”, a declarat astăzi Năstase.

Politicianul a ținut să precizeze că înregistrarea partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” la Ministerul Justiției nu poate fi calificată drept realizare, luînd în calcul faptul că această decizie a fost sabotată.

„Ministerului Justiției i-au trebuit 50 de zile ca să ia decizia. În condițiile în care toate documentele necesare au fost prezentate la timp, decizia urma a fi luată în 15 zile. Ministerului i-au trebuit 50 de zile și indicația cuiva. Întrebarea este – a cui?”, a punctat Năstase.

Politicianul a precizat că formațiunea sa va rămîne pe făgașul proeuropean și va promova, concomitent, dezideratul unui trai decent pentru cetățeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?