X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Noua Mazda MX-5 câștigă alte nouă premii

29 feb. 2016,, 12:32   Ştiri Auto
3131 0
Фото: mazda
Continuând tradiția predecesorilor săi, noua Mazda MX-5 a adunat încă nouă premii în 2016, inclusiv câteva în Europa. Lansată vara trecută, noua ediție a roadsterului a câștigat până acum mai mult de 15 de premii, și nu se oprește aici.
Revista „What Car?” a ales a patra generație MX-5 ca fiind cea mai bună decapotabilă în ansamblu din Marea Britanie, situând-o înaintea unor concurenți premium cum ar fi Audi A3 și BMW Seria 4, precum și cea mai bună decapotabilă sub 25.000 de lire. Modelul emblematic Mazda a ajuns, de asemenea, pe lista The Sunday Times "Top 100 autoturisme 2016", câștigând la categoria roadster cu două locuri în fața Jaguar, Ferrari și Porsche.
Pe continent, noul MX-5 a câștigat premiul cititorilor revistei germane Auto, Motor & Sport "Cele mai bune mașini 2016" la categoria de decapotabile de import. De asemenea, a câștigat premiul pentru "Cel mai bun Cabrio al anului 2015" din partea revistei portugheze Turbo și a fost cel mai bine clasat model al anului 2015 în Indicele GEOM, care a examinat aproape 800.000 de propuneri din partea site-urilor auto, blogurilor și forumurilor din Spania. În Australia, MX-5 a fost numit „2016 Wheels Car of the Year” pentru a treia oară în istoria modelului, fiind selectat dintre 25 de vehicule, în special premium (inclusiv Mazda CX-3). Este, totodată, considerată de către US News & World Raport "Best Sports Car for the Money 2016" și de către TSN Motoring TV "Mașina sport a anului 2016" în Canada.
Aceste ultime premii vin la scurt timp după două distincții majore primite în țara de origine la sfârșitul anului trecut – Mașina Anului 2015-16 în Japonia și Masina Anului la Automotive Hall of Fame Japonia 2015-2016, precum și "Best Drop Top" în cadrul concursului Mașina Anului 2015 în Scoția și premiul pentru cea mai bună decapotabilă al revistei Drive magazine în Australia.
„În ceea ce privește distracția vs. cost, acest mic roadster a acaparat piața”, a scris What Car? Auto, Motor & Sport a fost de acord: „Oferind agilitate și o experiență de conducere pură datorită dimensiunilor și greutății sale modeste, a patra generație a nemuritorului roadster MX-5 arată automobilelor de clasă ca Aston Martin, Ferrari și așa mai departe unde se situează.” Echipa editorială a suplimentului „The Sunday Times Driving”, care a ales Top 100 și câștigătorii pe categorii, a fost, de asemenea, inspirată. "Pe traseu, MX-5 își schimbă direcția ca un boxer de categorie ușoară, urcă relaxat în turații și vă permite să folosiți toată puterea, fără a deranja controlul tracțiunii." Pentru Turbo, "E esența adevarată a roadsterului concentrat în mai puțin de 4 m."
Cumpărătorii de autoturisme au egalat entuziasmul manifestat de juriile care au acordat premii până în prezent. Vânzările în Europa au crescut de aproape patru ori în al patrulea trimestru din 2015. Aproape 1 milion s-au vândut în 27 de ani de la lansarea modelului original MX-5, în 1989. De atunci, legendara mașină sport a adunat mai mult de 240 de premii din întreaga lume.
Noul MX-5, care a intrat în vânzare în Europa în toamnă, este dotat cu un aspect mai agresiv decât cele trei generații anterioare. Este primul MX-5 cu Tehnologie SKYACTIV, oferind inclusiv două motorizări eficiente pe benzină (131CP și 160CP) și primul oferit cu o gamă largă de sisteme moderne de siguranță activă și de conectivitate. În același timp, MX-5 a rămas fidel orientării spre simplitate, greutate redusă și plăcerea pură de a conduce și este mai ușor cu 100 kg față de modelul din generația a treia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?