Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nantoi: Se fac încercări de a bloca activitatea Consiliului municipal

25 feb. 2016,, 14:07   Politică
4739 1
Foto: privesc.eu
Oazu Nantoi, președintele fracțiunii municipale a Partidului Popular European din Moldova (PPEM), a calificat drept neplăcută situația creată în Consiliul municipal Chișinău (CMC) după destrămarea majorității proeuropene. La briefingul din 25 februarie, el i-a îndemnat pe cei care au dat buzna la ședința Consiliului municipal să-și delege reprezentanții la ședința comisiei municipale speciale pentru construcții, care va avea loc la 26 februarie. Nantoi și-a exprimat încrederea că CMC activează eficient și în interesele orășenilor, relatează NOI.md.

„Regretăm că la ședințele Consiliului municipal sînt absenți consilierii din Partidul Liberal, deoarece în lipsa lor nu sînt reprezentate interesele tuturor cetățenilor. În numele fracțiunii, confirm că noi sîntem solidari cu protestatarii care au venit astăzi la ședința CMC. Totodată, spiritul protestatar cu care au venit ei este departe de cel care planează în societatea noastră. Această acțiune este planificată, anumite cercuri încearcă în acest mod să blocheze activitatea Consiliului municipal”, a menționat președintele fracțiunii PPEM.

El a comunicat că ședința comisiei municipale speciale pentru construcții, preconizată inițial pentru 29 februarie, va avea loc la 26 februarie. „Noi sîntem constrînși să urgentăm ședința comisiei, deoarece au apărut o mulțime de probleme litigioase în legătură cu sectoarele de construcție. Noi îi așteptăm la ședința comisiei pe reprezentanții celora care astăzi, la CMC, s-au lamentat în legătură cu moratoriul la construcții și au solicitat anularea lui. Noi îi așteptăm cu propuneri constructive, care vor contribui la soluționarea urgentă a situației conflictuale”, a specificat Nantoi.

Un grup de circa treizeci de persoane, care s-au prezentat drept constructori, a dat buzna la ședința CMC din 24 februarie, la 20 de minute de la începutul ei.

Protestatarii au declarat că moratoriul la construcția obiectului din strada Andrei Doga nr.32/2 a fost instituit nelegitim și trebuie anulat. Potrivit unuia dintre activiști, moratoriul a lăsat fără loc de muncă cîteva sute de oameni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?