X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Petrenco, nemulţumit că i s-a montat brăţară electronică

24 feb. 2016,, 16:20   Politică
4435 2
На Петренко надели "электронный браслет"
Foto: blogspot.com
Preşedintele Partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigore Petrenco, este nemulţumit de faptul că după ce el şi camarazii săi au fost transferaţi în arest la domiciliu li s-au montat "cătuşe electronice". El a demonstrat miercuri, după şedinţa Judecătoriei Botanica, brăţara electronică montată pe piciorul stîng, explicînd că funcţionează pe principiul locaţiei geografice.

"Dispozitivul arată locul unde se află persoana monitorizată. Conform deciziei de judecată, noi nu putem părăsi teritoriul apartamentului, adică a fost introdusă restricţie la libertatea circulaţiei", a spus ex-deputatul.

El consideră că decizia instanţei conţine asemenea restricţii ale libertăţilor civice, care au lipsit în penitenciar.

"Spre exemplu, în penitenciar noi puteam expedia şi primi scrisori. Acum aceasta este interzis. O dată la două ore trebuie să sun la poliţie şi să anunţ că sînt în apartament, ceea ce este înjositor. Noi am depus o plîngere la Consiliul Superior al Magistraturii cu solicitarea de a studia decizia pronunţată", a spus politicianul.

În opinia lui, şedinţa Judecătoriei Rîşcani de luni a fost înscenată, comandată de antreprenorul Vlad Plahotniuc.

"Fiind pe banca acuzaţilor, noi am devenit doar spectatori ai unui spectacol prost regizat. A rămas un gust amar. Judecătorii se grăbeau, era evident că li s-a ordonat să ia o anumită decizie. De ce i-a trebuit lui Plahotniuc? Pentru a "şterge ochii" la co-raportorii APCE, care se află în Moldova şi s-au interesat de dosarul grupului nostru", a spus el.

Liderul Partidului "Casa Noastră-Moldova" are dubii referitoare la imparţialitatea şi profesionalismul judecătorilor.

"Despre ce justiţie onestă poate fi vorba? Acelaşi complet de judecători (Ghenadie Bîrnaz, Tatiana Bivol, Grigore Cazacu - "I") a respins pe 15 februarie garanţiile a patru deputaţi europeni. Şi brusc, în regim prioritar, ei au decis să verifice garanţiile deputaţilor Parlamentului Moldovei. Această decizie a fost dictată prin telefon de la hotelul oligarhului Plahotniuc", este convins el.

Petrenco consideră că decizia a fost "absolut ilegală", iar represiunile asupra lui şi camarazilor săi continuă, dar în altă formă.

Ex-deputatul a promis că la următoarea şedinţă de judecată, preconizată pentru 26 februarie, el va cere eliberarea completă a sa şi colegilor săi, precum şi examinarea deschisă a argumentelor apărării şi acuzaţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?