X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ostalep: Neînțelegerile dintre Dodon și Usatîi sînt lansate artificial

19 feb. 2016,, 13:55   Politică
6495 3

Ostalep: Neînțelegerile dintre Dodon și Usatîi sînt lansate artificial
Foto: noi.md

Divergențele sistematice dintre liderul PSRM, Igor Dodon, și cel al „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, sînt un lucru obișnuit, întrucît în politică există doar aliați temporari. De această părere este analistul politic Valeriu Ostalep, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate. Într-un interviu pentru NOI.md, Ostalep a precizat că întețirea schimbului de acuzații dintre cei doi lideri ai opoziției are legătură cu apropierea alegerilor anticipate.

„Sigur că fiecare partid se gîndește la propriile interese, de aici și apariția acestor divergențe. Nu este nimic ieșit din comun. E normal ca partidele care joacă pe același teren, în cazul dat pe segmentul de stînga, să concureze între ei. Lovind în partidele de la guvernare, ei, totodată, trebuie să se gîndească ce îi așteaptă în perspectiva alegerilor anticipate. Aceste «neînțelegeri» sînt lansate și create artificial. Cu cît mai aproape de alegeri vom fi, cu atît mai multe neînțelegeri de acest gen vor apărea. E clar că ei au nevoie unul de altul, dar, totodată, se mai împung din cînd în cînd”, a remarcat Valeriu Ostalep.

Intervievatul se arată convins că în eventualitatea accederii acestor două formațiuni în Parlament, Igor Dodon și Renato Usatîi vor da uitării vechile supărări. În opinia lui, coalizarea celor două partide la momentul respectiv a fost determinată de anumite interese tactice, pe fondalul creșterii nemulțumirii populației față de guvernare.

„În politică există doar aliați temporari, pentru că fiecare partid în realitate este egoist și nu-și permite să împartă pe mult timp aceleași prerogative. Politicienii pornesc exclusiv de la interesul lor momentan, iar cei mai deștepți, dar aceștia sînt rari, din interese strategice”, a punctat Ostalep.

Analistul politic nu exclude că și forțele aflate la guvernare întreprind acțiuni pentru a slăbi poziția partidelor de stînga. „Există și interesul guvernării ca aceste două partide să slăbească. Cu siguranță, sînt duse anumite jocuri și din partea aceea”, a adăugat Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?