Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Năstase: Societatea civilă are dreptul la revoltă populară

19 feb. 2016,, 12:10   Politică
4033 6
Нэстасе: У гражданского общества есть право на народный бунт
Фото : jurnal.md
Dacă rezoluţiile forumului civic înaintate guvernării nu vor fi soluţionate pînă la expirarea termenului, societatea civilă are dreptul la revoltă populară. De această părere este liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, iar opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7.

Potrivit lui Andrei Năstase, zvonurile precum că spiritul protestatar s-ar fi oprit nu sînt adevărate. „Faptul că acum este linişte nu înseamnă deloc că oamenii au renunţat. Lupta nu se va termina pînă cînd guvernarea coruptă nu va fi dată jos. Cum oamenii să renunţe dacă trăiesc din rău în mai rău. Unii obosesc, alţii se alătură, dar nu se opresc protestele, ele sînt permanente”, a menţionat el.

Andrei Năstase a vorbit şi despre alegerile anticipate, „care ar trebui să se desfăşoare cît mai curînd”. Potrivit lui, dacă nu se va reuşi înregistrarea partidului, el şi echipa se vor regăsi în altă formaţiune. „Sînt mai multe partide în ţara asta care ar putea să găzduiască pe listele lor oameni integri şi oneşti. Nu putem aştepta încă trei ani, vom merge împreună cu alte partide care sînt pro-europene”, a declarat Andrei Năstase.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?