Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Deputații PSRM și PLDM au făcut front comun: „Un fost premier a fost arestat, dar ce se întîmplă cu ceilalți suspecți?”

26 noi. 2015,, 11:55  
1192 4

Deputații PSRM și PLDM au făcut front comun: Un fost premier a fost arestat, dar ce se întîmplă cu ceilalți suspecți?
Foto : tv7.md

La un an de la comiterea fraudelor din sistemul bancar, deputații socialiști și cei liberal-democrați au propus organizarea unor audieri parlamentare pe marginea mersului anchetei. Propunerea a fost susținută de majoritatea deputaților, care au stabilit că subiectul va fi examinat în cadrul unei ședințe parlamentare speciale, pe 2 decembrie curent, informează NOI.md.

La audieri urmează să se prezinte procurorul general, șeful CNA, ministrul Finanțelor, guvernatorul Băncii Naționale, șeful Serviciului de Informații și Securitate.

„Cu un an în urmă, în Moldova au avut loc acele evenimente rușinoase legate de furtul unui miliard. Propunerea pentru astăzi este să organizăm audieri parlamentare să aflăm ce au întreprins instituțiile statului pe parcursul unui an. Un fost prim-ministru a fost arestat, dar ce se întîmplă cu ceilalți suspecți? Cred că este în interesul tuturor să aflăm răspunsurile la aceste întrebări”, a spus liderul PSRM, Igor Dodon, care a insistat ca audierile să se desfășoare astăzi.

Propunerea socialiștilor a fost susținută de liberal-democrați, care au menționat că au o serie de neclarități în privința modului în care se desfășoară ancheta. Deputatul Grigore Cobzac s-a arătat interesat cînd se va finaliza ancheta, cum a fost prejudiciat sectorul public și cel privat în urma fraudelor, dar și care persoane au fost puse sub învinuire în acest dosar, în afară de fostul premier Vlad Filat.

„Dorim să știm dacă Procuratura Generală s-a autosesizat în urma declaraților cetățenilor Candu și Lupu, care au recunoscut că știu cine a furat miliardul, dar nu au intervenit, dacă au fost puși sub învinuire careva dintre cetățenii nominalizați în raportul Kroll, dacă pînă la un an de anchetă s-a recuperat de la criminali măcar un leu, dacă s-a adeverit sau nu informația lui Chetraru precum că banii furați au fost investiți în Aeroport”, a spus Cobzac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?