X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Polițiștii de frontieră au descoperit șapte acte false (FOTO)

30 oct. 2015,, 16:58   Societate
5227 0

Пограничники обнаружили семь «липовых» документов (ФОТО)
Foto: noi.md

În ultimele douăzeci și patru de ore la frontieră au fost descoperite șapte buletine de identitate false. După cum menționează grănicerii, această contravenție rămîne una dintre cele mai frecvente la trecerea persoanelor peste frontieră, transmite NOI.md

Majoritatea cazurilor de utilizare a actelor de identitate false au fost depistate la punctul de trecere Sculeni. La început inspectorilor de frontieră le-a trezit suspiciuni șoferul în vîrstă de 29 de ani al microbuzului „Mercedes-Benz 412D”, înmatriculat în Moldova. La percheziția salonului automobilului în torpedo a fost descoperit un pașaport român fals, menit unei femei de 46 de ani. Documentul s-a dovedit a fi fals.

Concomitent două acte – un buletin de identitate și un pașaport de cetățean al României – au fost descoperite în salonul microbuzului „Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI”, care circula pe ruta Moldova- Italia. Ele au fost găsite în portofoliul personal al șoferului, originar din Chișinău. După cum s-a constatat, actele false erau pentru un cetățean de 38 de ani și au fost transmise șoferului la unul din punctele de colectare a bagajelor neînsoțite din municipiul Chișinău.

În alt microbuz, care pleca din Moldova în Italia, colaboratorii Poliției de Frontieră au descoperit două buletine de identitate românești și un permis de conducere bulgăresc. Actele au fost descoperite în panoul frontal al automobilului. La verificare ele s-au dovedit a fi false.

Ștampile false, aplicate la intrarea în țară, au fost descoperite în pașaportul unui cetățean al Ucrainei în vîrstă de 25 de ani. Cazul a fost depistat la punctul de trecere Otaci, la ieșirea ucraineanului din Moldova.

La punctul Palanca, la intrarea în republică, la șoferul microbuzului „Mercedes-Benz 112CDI” grănicerii au descoperit poliță internațională de asigurări Cartea Verde falsificată. Actele automobilului, la volanul căruia se afla un cetățean ucrainean, erau înregistrate în Ucraina.

Tuturor contravenienților li s-au întocmit procese verbale cu constatarea contravenției. Toți șoferii sînt pasibili de urmărire penală conform articolului „Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?