X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Merele moldoveneşti „îşi schimbă cetăţenia” pentru a ajunge pe pieţele din Rusia

28 oct. 2015,, 09:45   Economie
3420 1
Foto: aced.md
Un specialist în domeniul transportului internaţional de mărfuri a descris o schemă potrivit căreia fructele moldoveneşti ajung pe pieţele ruseşti.

Merele moldoveneşti de cîteva ori „îşi schimbă cetăţenia” pentru a ajunge pe căi ocolite pe piaţa rusească, a declarat marţi pentru portalul „Sputnik” managerul de transport internaţional de mărfuri al uneia dintre cele mai mari companii de profil, Alexandr Nesterenco.

Potrivit lui, în condiţiile aplicării restricţiilor din partea Rusiei, producătorii moldoveni de mere dau dovadă de ingeniozitate fără limite, dînd merele moldoveneşti drept belaruse.

Potrivit expertului, astfel de „aventuri” ale merelor moldoveneşti în spaţiul CSI sînt o măsură necesară, deoarece în Uniunea Europeană este exportată o parte mică a recoltei culese, iar pieţele Rusiei sînt de fapt închise pentru ele. În aceste condiţii, fiecare se descurcă cum poate, susţine specialistul.

Fermierii moldoveni livrează marfa în Belarus, unde aceasta este suspusă unui proces de „curăţare” vamală, în urma căruia aceasta devine marfă belarusă. Apoi fructele sînt încărcate în maşini ruseşti şi transportate în Rusia, deoarece Moldova nu are dreptul să livreze mărfuri din Belarus în Rusia, aceasta fiind deja zona economică eurasiatică”, a declarat Nesterenco.

Potrivit lui, în acest lucru sînt interesaţi cei care comandă marfa. Adică reiese că cei care doresc să-şi vîndă merele caută tot felul de modalităţi pentru a le livra în Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?