Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Familiile social-vulnerabile pot beneficia de compensații la căldură (VIDEO)

26 oct. 2015,, 14:45   Societate
3897 0

Familiile social-vulnerabile pot beneficia de compensații la căldură
Foto: noi.md

Și în acest an, familiile social-vulnerabile al căror venit nu depășește suma de 2500 de lei pentru un membru vor beneficia de compensații individuale pentru plata agentului termic. Declarația a fost făcută de către primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, la ședința Primăriei, informează NOI.md.

„Familiile care au un venit ce nu depășește 2500 de lei de membru pot depune o declarație la gestionarul fondului locativ, la comisia de aprobare a acestor dosare. Declarațiile pot fi depuse de luni pînă vineri. Modalitatea rămîne aceeași: 60% - achitare proprie, 40% - acoperire din bugetul municipal”, a specificat Dorin Chirtoacă.

Potrivit sursei citate, și cei care au încălzire autonomă pot beneficia de compensații la agentul termic, dar de o sumă fixă de 500 de lei, indiferent de cifra indicată în factură.

„Cei care au primit anul trecut compensații și dosarul este trecut pe la comisiile preturilor de sector anul acesta trebuie să depună la gestionar o cerere de confirmare precum că nu au schimbări la situația financiară a familiei și vor beneficia de susținerea financiară prin metoda simplă. Cei care nu au dosare depuse trebuie să prezinte dosarul integral la pretura de sector și comisie”, a menționat șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Petru Gontea.

Anul trecut, 34 444 de familii au beneficiat de compensații, suma totală a acestora constituind 77 800 de lei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?