Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Problemele invalizilor în Moldova: la confort pot doar să viseze

20 oct. 2015,, 12:00   Societate
2433 0
Foto: sputnik.md
Problema cetăţenilor cu dezabilităţi rămîne deschisă, deoarece statul foarte rar acordă atenţie celor care într-adevăr au nevoie de ea, consideră reprezentanţii societăţii civile.

Un şir de organizaţii nonguvernamentale moldoveneşti şi româneşti a achiziţionat cărucioare pentru copiii cu nevoi speciale, care locuiesc la Cahul.

Iniţiatorii acestei acţiuni caritabile au declarat că aceasta va deveni tradiţională şi de asistenţa sub formă de cărucioare şi alte mijloace necesare pentru deplasare şi viaţă vor beneficia 4,5 mii de persoane cu dezabilităţi din raionul Cahul.

Anterior, Igor Mereacre, şef al Asociaţiei „Motivaţia”, specializată în acordarea asistenţei persoanelor cu dezabilităţi, a declarat că, în ultimii 10 ani, în Moldova nimeni nu a făcut donaţii pentru susţinerea programelor de asistenţă pentru invalizi şi familiarizarea acestora cu drepturile lor civile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?