X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Experţi: Arestul lui Vlad Filat, o nouă etapă pentru Moldova

16 oct. 2015,, 08:35   Politică
9666 2

Foto: noi.md

Ridicarea imunităţii liderului PLDM, Vlad Filat şi arestarea acestuia pe un termen de 72 de ore este un precedent pentru ţara noastră. De această părere sînt mai mulţi analişti politici care susţin că acest caz va fi un exemplu pentru clasa politică de la Chişinău.

În opinia invitaţilor la emisiune, acţiunile care s-au produs astăzi în Parlament este un shou regizat.

”Ceea ce s-a produs astăzi nu este un act de justiţie, dar sînt acţiunile unui stat capturat. Astăzi a fost aruncată prima lovitură în Coaliţie, ceea ce dă de înţeles că aceasta nu mai trebuieşte. Este straniu de ce tocmai astăzi s-a produs acest lucru”, afirmă comentatorul politic, Alexei Tulbure.

”Sper ca în urma anchetei, să iasă la iveală cine a furat miliardul şi împreună cu cine. Acum este momentul pentru ca întreaga clasă politică să sară în aer, iar la putere să vină forţe noi. Iar pentru asta este nevoie ca să micşorăm pragul pentru ca un partid să acceadă în Parlament”, este de părere directorul IPP, Arcadie Barbăroşie.

Unele voci susţin că arestul lui Vlad Filat este o provocare şi pentru PLDM. ”Filat astăzi a recunoscut că a fost complice la tot ce se întîmplă în ţară, iar tragedia unui stat captiv este că ei se vor înţelege pentru că clasa politică trăieşte după alte reguli. Totodată, în urma acestui scandal, PLDM are toate şansele pentru a se reformata deoarece din toate partidele, această formaţiune întruneşte parametrii pentru un partid politic”, a declarat analistul politic, Oazu Nantoi.

Amintim că astăzi, cu votul a peste 70 de deputaţi, Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară, ceea ce a permis CNA să-l reţină, plasîndu-l în izolator pentru un termen de 72 de ore. Potrivit Procurorului General, parlamentarul ar fi implicat în schema de delapidare a banilor de la BEM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?