Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Catastrofa aviatică MH17: Moscova, în "dezacord categoric" cu rezultatele anchetei

14 oct. 2015,, 20:00   Externe
4481 2

Foto: agerpres.ro

Rusia este 'în dezacord categoric' cu rezultatele anchetei internaționale cu privire la doborârea cursei aviatice MH17, anchetă desfășurată de Olanda, și intenționează să-și continue propria investigație, a anunțat miercuri Agenția federală rusă pentru aviație Rosaviația, informează agenția de presă AFP. 'Am luat la cunoștință raportul (Olandei). Rusia este în dezacord categoric cu aceste concluzii. Ele sunt total inexacte', a declarat directorul-adjunct al Agenției, Oleg Storcevoi, într-o conferință de presă.

Olanda a publicat marți concluziile anchetei sale, desfășurată împreună cu mai multe țări, printre care Rusia, Ucraina și SUA, cu privire la catastrofa aviatică din 17 iulie 2014 din estul Ucrainei, când un avion Boeing al companiei Malaysia Airlines a fost doborât. Raportul, care nu precizează vinovatul, a stabilit că avionul a fost doborât de o rachetă de fabricație rusească BUK.

'Nivelul de ilogic (din raport) este ieșit din comun', a declarat Storcevoi. 'Răspunsurile pe care olandezii le-au dat la întrebările noastre sunt nefondate, parțiale și nesusținute de fapte. Ele nu au servit decât să susțină versiunea lor', a subliniat directorul-adjunct al agenției federale ruse.

'Chiar dacă aceste concluzii au fost date publicității, noi vom continua ancheta', a anunțat el. Potrivit lui Oleg Storcevoi, anchetatorii olandezi i-au ascuns până în ultimul moment Rusiei că fragmente de rachetă BUK au fost găsite la locul catastrofei.

'Din nefericire, participarea noastră la această anchetă s-a limitat la informațiile pe care ei doreau să ni le ofere', și-a exprimat regretul directorul-adjunct al Rosaviația. Moscova a exprimat deja, marți, 'dubii serioase' cu privire la scopul urmărit de ancheta internațională desfășurată timp de 15 luni și menită să elucideze circumstanțele tragediei, în care au murit 298 de oameni, dintre care majoritatea olandezi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?