Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Terorişti antrenaţi de ISIS plănuiau comiterea unor atacuri în mijloacele de transport public

13 oct. 2015,, 03:00   Externe
4188 3

Foto: news.bigmir.net

Teroriştii intenţionau să comită atacuri în mijloacele de transport în comun din capitala rusă. Mulţi dintre aceştia au fost instruiţi în tabere ale grupării jihadiste Statul Islamic, informează Agerpres.

"A fost descoperită o locuinţă în Moscova unde se aflau, în mod periodic, între 6 şi 11 oameni, dintre care o parte au fost instruiţi în tabere ale Statului Islamic pe teritoriul Siriei şi au sosit în Rusia cu mult timp înainte de începerea operaţiunii militare ruse în această ţară", a subliniat o sursa din cadrul Serviciului Federal de Securitate.

Aceasta nu a precizat câte persoane exact au fost reţinute, însă, 'în timpul unei interogări operative a doi dintre cei reţinuţi s-a aflat că ei planificau atacuri teroriste în transportul public din Moscova'.

Mai mult, forţele de securitate ruse au descoperit în apartamentul situat pe strada Strelbişenskoe un dispozitiv exploziv cu o forţă de distrugere echivalentă cu 5 kg de TNT. Compoziţia acestuia era apropiată celor două bombe utilizate în dublul atentat de duminică de la Ankara, soldat cu cel puţin 97 de morţi, a indicat interlocutorul agenţiei ruse de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?