X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rusii au testat o noua racheta in Siria!

9 oct. 2015,, 01:00   Externe
4783 7

Foto: gandul.info.ro

Mai exact, racheta de croaziera Kalibr-NK a primit botezul focului in operatiunea angajata de Rusia in Siria. In total, au fost efectuate 26 de lansari de la o distanta de aproximativ 1.500 de kilometri. Comentand, presa de la Moscova scria, printre altele, ca folosirea acestei rachete demonstreaza noile posibilitati de lupta ale flotei militare ruse.

Altfel spus, cateva nave de razboi mici pot tine sub control teritorii intinse din zone fierbinti. Ministerul rus al Apărării a publicat o înregistrare video arătând prima utilizare în luptă a rachetelor sale de croazieră Kalibr-NK, concurente ale Tomahawk-urilor americane. Raportandu-i presedintelui Vladimir Putin, ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a precizat ca patru nave de război ruseşti au tras miercuri 26 de astfel de rachete împotriva unor obiective ale grupului terorist Statul Islamic (SI) în Siria.

'Flotila din Marea Caspică s-a alăturat miercuri aviaţiei ruseşti care luptă împotriva teroriştilor. Patru nave au tras 26 de rachete de croazieră ambarcate Kalibr care au distrus 11 ţinte' la o distanţă de 1.500 km, a subliniat Soigu. Potrivit spuselor sale, au fost vizate in special uzine producatoare de obuze şi explozibile, posturi de comandă, depozite de muniţii, de combustibil şi de arme, precum şi tabere de antrenament ale teroriştilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?