X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Competențele MTIC în procedura de recunoaştere a cetățeniei, declarate constituționale

7 oct. 2015,, 11:30   Societate
2885 0

Competențele MTIC în procedura de recunoaştere a cetățeniei, declarate constituționale
Foto: noi.md

Dobîndirea cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere de către Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor este legală. Hotărîrea a fost pronunțată de Curtea Constituțională în urma unei sesizări depuse de deputații liberali, care au declarat că MTIC și-ar depăși astfel atribuțiile, informează NOI.md.

Potrivit liberalilor Valeriu Munteanu și Ion Casian, soluționarea problemelor cetățeniei ține de competența exclusivă a preşedintelui Republicii Moldova. Curtea a respins însă sesizarea PL.

Instanța a conchis că MTIC doar constată un fapt în baza actelor justificative și acordă cetățenie atunci cînd sînt întrunite toate condiţiile prevăzute de lege. Prin urmare, ministerul nu încalcă competenţele șefului statului în domeniul cetățeniei, au conchis magistrații.

Precizăm că, potrivit legii, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor examinează cereri privind dobîndirea cetăţeniei prin recunoaştere și adoptă decizii în acest sens. În cazul persoanelor care deţin cetăţenia altui stat, decizia se ia în conformitate cu avizul argumentat al Serviciului de Informaţii şi Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?