X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Creşterea nucilor în Moldova asigură o creştere stabilă a veniturilor agricultorilor

7 oct. 2015,, 09:45   Economie
3556 0
Foto: timpul.md
Creşterea şi procesarea nucilor ar putea impulsiona dezvoltarea businessului mic şi mijlociu în Moldova, a declarat într-un interviu directorul companiei Monicol, Dumitru Vicol.

"Pe piaţa Moldovei este spaţiu pentru toţi antreprenorii care doresc să-şi iniţieze o afacere în domeniul creşterii nucilor. Aceasta vizează nu doar companiile mici şi mijlocii, dar şi marii producători de nuci", a spus el.

Antreprenorii care cresc şi exportă miez de nucă afirmă că, pentru dezvoltarea cu succes a businessului în acest domeniu, este necesar de respectat toate normele tehnologice.

"Crescînd nuci, fermierii moldoveni îşi pot asigura o creştere stabilă a veniturilor. Acest sector este o investiţie pe termen lung, de rînd cu alte categorii ale businessului agricol, care pot fi concomitent dezvoltate de fermierii moldoveni", a subliniat el.

Businessmanul a conturat o tendinţa generală, spunînd că nuci încep a creşte nu doar antreprenorii, dar şi reprezentanţii altor profesii din aşa-zisa "clasă medie" - avocaţi, finanţişti, administratori şi demnitari.

Dar cel mai mult de creşterea nucilor se ocupă fermierii care fac parte din categoria micului business.

"Creşterea nucilor este o afacere bună pentru toţi. Acest business nu necesită cunoştinţe deosebite şi profesionalism, astfel este convenabil de a-l practica", a spus antreprenorul.

Calitatea terenurilor agricole din Moldova este considerată optimă pentru creşterea nucilor. Suprafaţa plantaţiilor de nuci în țară este de 14 mii ha. Republica Moldova este unul dintre 10 cei mai mari producători de nuci, exportînd anual de la 10 la 13 mii tone de nuci, preponderent în statele Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?