Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ultimatum scandalos: Rusia se ia de Google

7 oct. 2015,, 04:00   Externe
4308 1

Foto: lenta.ru

Agenția anti-monopol din Rusia a anunțat luni că Google Inc. are termen până la 18 noiembrie pentru a examina și lua măsuri după acuzații că a abuzat de poziția sa pe piața rusă, informează Reuters.Organismul anti-monopol FAS a declarat că Google trebuie să-și corecteze contractele cu producătorii după ce a decis în septembrie că gigantul software a încălcat legea prin preinstalarea unor aplicații pe dispozitive mobile.

Cazul, lansat de concurentul local Yandex, este atent urmărit în alte țări unde Google scoate venituri din popularitatea sistemului său de operare pe dispozitive mobile Android, notează Reuters, citată de Agerpres.

Yandex este înaintea lui Google în Rusia, dar concurența a devenit din ce în ce mai puternică după ce consumatorii au adoptat telefoane mobile pe bază de Android ce vin cu produse Google preinstalate și care concurează direct cu aplicațiile Yandex.

„Scopul nostru este de a reveni fair-play pe piață”, a declarat Yandex într-un comunicat. „Poziția noastră este puternică și intenționăm să o apărăm în caz de recurs la orice nivel. Acest punct de vedere este împărtășit de un număr de companii din afara Rusiei”, adaugă comunicatul.Google este în prezent cercetat de Comisia Europeană pentru presupusa utilizare a influenței sale asupra rezultatelor de căutare pe internet pentru a favoriza propriul serviciu Google Shopping în detrimentul rivalilor, amintește Reuters. Dacă nu se conformează cu decizia FAS, Google s-ar putea confrunta cu penalități în valoare totală de până la 15% din veniturile sale obținute în 2014 din aplicațiile mobile parte din piața rusă.

Agenția de presă TASS a citat un responsabil cu presa de la Google, afirmând că o decizie va fi luată de companie după studierea comunicatului FAS.Analistii occidentali vorbesc deja despre faptul ca "a...acordat Google un ultimatum scandalos".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?