X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Comoară subterană în centrul Chişinăului

5 oct. 2015,, 10:00   Capitala
6413 2
В одном из столичных дворов обнаружили таинственное подземелье
Foto: publika.md
O construcţie subterană, care se presupune că ar data din secolul al XVIII-lea, a fost descoperită în timpul lucrărilor din curtea unei case din Capitală. În următoarele zile, istoricii urmează să examineze minuţios zona, însă unii locatari sunt îngrijoraţi de aceste lucrări, care, zic ei, pot şubrezi fundamentul casei.

Construcţia a fost depistată vineri, de către muncitorii care efectuau săpături în curtea unei case de pe strada Mitropolit Varlaam. Vecinii au anunţat imediat Agenţia pentru Restaurarea Monumentelor.

"Pivniţa se vede că a fost incendiată fie în perioada celui de-al Doilea Război Mondial sau de atunci când ştim noi Chişinăul a fost incendiat de mai multe ori, pe parcursul mai multor războaie ruso-turce, tataro-mongole", a declarat directorul Agenţiei Pentru Restaurarea Monumentelor, Ion Ştefăniţă.

Ilie Arabagiu trăieşte mai mult de 30 de ani în această casă.

"Cred eu această pivniţă nu-i rusească, nu-i românească, cred ca îi turcească. Undeva ea se termină la Teatrul Cehov", a spus Ilie Arabagiu.

Alţi locatari sunt îngrijoraţi însă de această descoperire.

"Dacă să fiu sigură că fac muzeu, că voi avea loc de trai, casa mea nu se prăvăleşte, poate m-aş bucura", a spus Tamara Arabagiu.

Istoricii spun că toate construcţiile subterane trebuie conservate şi puse în valoare, în cadrul traseului turistic "Chişinăul subteran".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?