Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Streleţ a făcut publice detalii despre negocierile cu FMI

3 oct. 2015,, 13:30   Economie
32416 1
Стрелец раскрыл детали переговоров с МВФ
Foto: sputnik.md
Şeful Cabinetului de Miniştri de la Chişinău Valeriu Streşeţ a calificat drept pozitivă întrevederea cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) la Washington şi a declarat, sâmbătă, jurnaliştilor, că discuţiile vor continua în Moldova.

În cadrul vizitei sale în SUA, pe 1 octomrbie, premierul a avut o întrevedere cu directorul general adjunct al FMI Mitsuhiro Furusawa, cu directorul Departamentului Europa, Poul Mathias Thomsen, şi cu directorul executiv al FMI pentru Moldova, Menno Snel.

“Consider că a fost o discuţie pozitivă. Avem premise pentru a acţiona în două etape şi să obţinem un semnal bun, chiar dacă noi nu vom avea imediat un memorandum, aşa cum am sperat. Astăzi şi mîine, vom purta negocieri cu reprezentanţii FMI, care au venit în Moldova. Spre că vom găsi o soluţie de compromis, care va include întregul plan de acţiuni şi va devenit un semnal bun pentru alţi parteneri de dezvoltare”, a spus Streleţ.

Potrivit lui, acum totul depinde de capacităţile interne ale Moldovei de a-şi asuma un şir de angajamente.

„O mare îngrijorare trezeşte situaţia din sectorul bancar. Noi trebuie să demonstrăm prin fapte că procesul de lichidare a celor trei bănci se află sub control şi este inofensiv. De asemenea, este vorba desre administrarea Băncii Naţionale şi despre faptul că noi vom reuşi să adoptăm la timp modificările la legislaţia, ce ţine de supravegherea sectorului bancar”, a spus Streleţ.

Anterior, părţile au convenit să continue dialogul în scopul identificării măsurilor necesare pentru pregătirea semnării Memorandumului cu FMI.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?