X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Obama: Uciderile în masă au devenit "o rutină" in SUA

2 oct. 2015,, 19:00   Externe
3210 0

Foto: firstnews.ru

Preşedintele Barack Obama a denunţat uciderile în masă devenite în Statele Unite "o rutină" şi a insistat că "nicio ţară avansată" nu asistă în mod regulat la episoade ca cel petrecut în Oregon, unde au fost omorâte joi cel puţin 13 persoane.

"Într-un fel, acest lucru a devenit o rutină, informaţiile sunt de rutină, reacţiile mele aici pe acest podium au ajuns de rutină şi răspunsul celor care se opun oricărei legi de bun simţ asupra acestor arme a devenit de asemenea de rutină", a afirmat Obama, într-o dură şi ironică declaraţie în faţa presei la Casa Albă, chemând din nou Congresul să legifereze pentru a încadra mai bine utilizarea armelor de foc.

Obama a spus că rugăciunile pentru victime "nu sunt suficiente" şi problema trebuie abordată cât mai curând posibil, din punct de vedere politic pentru combaterea violenţei armate în ţară.

"Ideea că actele de violenţa comise cu arme de foc ar fi de natură diferită, că libertatea noastră şi constituţia ne împiedică să legiferăm, chiar modest, modul în care folosim aceste arme... nu are niciun sens!", a subliniat el.

"Ori de câte ori o tragedie ca aceasta s-ar produce, voi repeta că pentru a face ceva... trebuie schimbate legile", a subliniat Obama, aluzie la puternicul grup de lobby pentru arme ce blochează reforma in domeniu, scrie agerpres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?