Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Paris: Pentru un muc de țigară aruncat – amendă 68 de euro

2 oct. 2015,, 15:15   Externe
3163 2
Foto: onlinereport.ro
Dacă ai aruncat un muc de țigară în stradă, plătește amendă 68 euro. La această măsură au recurs autoritățile capitalei franceze, pentru ca „orașul îndrăgostiților” să fie curat și frumos. Sistemul de penalități a intrat în vigoare la 1 octombrie.

Un reprezentant al administrației orașului menționează: „Anual colectăm la Paris 350 de tone de mucuri de țigări. Aceasta e murdărie. Ele sînt pretutindeni – pe trotuare, în șanțuri, în parcuri și grădini publice, pe peluze și chiar în gropile cu nisip pentru copii. Acesta este motivul principal pentru care ne dorim ca toți cei care îndrăgesc Parisul să nu mai arunce mucurile de țigări”.

Suma de 68 de euro pentru francezi nu este mică. Cu acești bani pot fi procurate zece pachete de țigări. Inovația, se pare, îi va opri pe locuitorii și oaspeții Parisului de la acest gest nechibzuit.

Opinia fumătorilor:

„Cum procedez eu? Sting undeva țigara și o arunc la gunoi. Ori îi rup filtrul și o pun în gentă”.

„Port cu mine un pachet gol și toată ziua adun acolo mucurile”.

Anul curent autoritățile orașului au instalat suplimentar la Paris 30 de mii de coșuri de gunoi cu scrumiere montate. Scopul este nu numai de a face Parisul mai curat, dar și de a evacua de pe străzi deșeurile toxice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?