Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Un nou bloc din capitală a prins viață datorită picturii murale (FOTO)

2 oct. 2015,, 14:45   Capitala
3442 1

Un nou bloc din capitală a prins viață datorită picturii murale (FOTO)
Foto : facebook.com

Un alt bloc din capitală, situat pe bulevardul Decebal, din sectorul Botanica, a prins viață datorită unui grup de artiști plastici care au desenat o pictură murală pe un perete al acestuia, informează NOI.md.

Autorul schițelor acestei picturi apărute de curînd în Chișinău este Radu Dumbrava – un tînăr pictor de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. „Eu am creat schițele, dar în corectarea acestora, desigur, s-a implicat întreaga echipă”,a declarat Radu, contactat de NOI.md.

Aceasta este a patra pictură de acest gen din capitală, iar asupra ei au muncit Rafal Roskowinski, Wojtek Wozniak, Monika Reut – toți aceștia fiind pictori din Polonia, Filip Orlov, Valeriu Jabinschi și Radu Dumbrava – reprezentanții Moldovei.
În desen apare un copil plimbîndu-se cu bicicleta, iar pe cer se văd niște cocostîrci. „Tema lucrării este «Drepturile omului», în Europa anul 2015 fiind dedicat acestei teme. Mesajul pe care îl transmite imaginea este un băiețel pe bicicletă, care se bucură din plin de viața activă. Un copil liber, fără griji”, a specificat autorul picturii.

Asupra lucrării s-a muncit timp de patru zile. „În sectorul Botanica, această pictură este a patra la număr, dar este prima al cărei autor este din Republica Moldova. Pe parcurs, desigur, vor apărea și alte desene de acest fel”, a afirmat Radu.

Proiectul a demarat acum patru ani, fiind rezultatul colaborării dintre Primăria municipiului Chișinău și Institutul de Cultură Urbană din Gdansk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?