Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

SUA vor contribui la modernizarea complexului energetic al Moldovei

1 oct. 2015,, 17:45   Economie
3923 3

США помогут модернизировать энергокомплекс Молдовы
Foto: gov.md

Un grup de companii din SUA sînt dispuse să realizeze în Republica Moldova proiecte investiționale menite să contribuie la consolidarea securității ei energetice, la modernizarea complexului energetic și diversificarea surselor de energie electrică. Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii prim-ministrului Republicii Moldova, Valeriu Streleț, în timpul vizitei sale de lucru la New-York cu reprezentanții consorțiului companiilor americane, care activează în domeniul energeticii. Părțile au examinat chestiuni referitoare la securitatea energetică a republicii, informează NOI.md cu referire la comunicatul Serviciului de presă al Guvernului Moldovei.

În particular, este vorba despre strategiile de modernizare în acest domeniu și un șir de posibile proiecte investiționale, propuse de partenerii americani pentru complexul energetic al țării noastre, care ar contribui la diversificarea surselor de energie electrică. În afară de aceasta, a fost examinat un șir de posibilități pe care Moldova ar putea să le valorifice prin lansarea noilor proiecte în domeniul surselor regenerabile de energie.

Părțile au convenit să continue dialogul inițiat pentru ca autoritățile Moldovei să efectueze o analiză amănunțită a propunerilor înaintate de companiile americane și să identifice de comun acord acțiunile ulterioare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?