Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un fost viceministru de externe consideră că cetăţenii sînt gata să iasă la proteste

29 sep. 2015,, 10:30   Politică
34041 3
Осталеп: протестное настроение в Молдове достигает 80%
Foto: noi.md
Directorul Institutului de Studii Diplomatice şi Securitate, fostul viceministru al Afacerilor Externe al Moldovei Valeriu Ostalep consideră că 80% dintre cetăţenii ţării sînt gata să protesteze.

El a spus luni, în cadrul punţii video Moscova-Chişinău cu genericul "Protestul forţelor moldoveneşti de centru-dreapta: scopuri şi perspective" că "atunci cînd acţiunile de protest doar începeau, avea dubii că vor urma rezultate substanţiale fără acţiuni de protest comune cu forţele de stînga".

"Autorităţile sînt prea laşe pentru a spune adevărul şi a recunoaște faptul că au fost complici la tot ce s-a întîmplat anterior în Moldova. Atît timp cît nu o vor recunoaşte, nu vor avea credibilitate şi nimeni din UE nu-i va percepe ca pe un partener serios", a spus directorul Institutului.

El consideră că "Parlamentul nu se grăbeşte să-şi înceapă activitatea, iar unul dintre liderii Alianţei, fără a reuşi să se alăture AIE-3 deja a anunţat că se retrage".

"Unica ieşire din situaţie este ca cineva de la guvernare să-şi asume sarcina de a rezolva problemele. Deocamdată, în Moldova nu au cu cine vorbi. Prim-ministrul doar face poze, nu avem niciun lider care şi-ar asuma răspunderea şi ar rezolva problemele", a spus Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?