Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filat spune că deține informații care „vor arunca în aer toată politica moldovenească”

28 sep. 2015,, 16:30   Politică
18608 33

Filat spune că deține informații care „vor arunca în aer toată politica moldovenească”
Foto: noi.md

Partidele proeuropene se află într-o criză de imagine, iar cauzele acestui fenomen vor fi dezvăluite mai tîrziu, a declarat liderul PLDM în cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md. Vlad Filat a precizat că în condițiile lipsei de alternativă pe segmentul de dreapta, partidele de stînga ar cîștiga lejer alegerile anticipate, notează NOI.md.

„Ce va urma după anticipate, dacă acestea vor avea loc? Cel mai probabil, venirea stîngii la putere și nu trebuie să ne ascundem după deget și să nu recunoaştem lucruri evidente. Partidele proeuropene sînt acum în criză de imagine și nu mă tem să recunosc acest lucru. La cauze mă voi referi altă dată. Pentru că, dacă deschid acum această paranteză, risc să arunc în aer toată politica moldovenească. Toate la timpul lor”, a menționat Filat.

Potrivit politicianului, victoria partidelor de stînga la eventualele alegeri anticipate va însemna schimbarea vectorului extern de dezvoltare a țării. Liderul PLDM a adăugat că trebuie făcută o diferență clară între protestele organizate de Platforma „DA” și acțiunea comună a PSRM și a „Partidului Nostru”. În opinia lui, cel de-al doilea val de proteste are scopuri de natură geopolitică și trezește îngrijorare.

În ceea ce privește posibila fuziune între PD și PCRM, liderul liberal-democraților a menționat că această problemă ține strict de cele două partide. „Din cîte am înţeles eu, despre această fuziune se vorbeşte prin prisma alegerilor parlamentare anticipate și nu e vorba de mandatul actualei alianţe”, a precizat Filat.

Totodată, politicianul a dezmințit informația precum că ar avea o anumită legătură cu reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr”. „Astfel de aranjamente nu au existat și nu există, iar informaţiile ce au apărut în presă eu le calific fie ca pe o teamă a unora că așa ceva s-ar putea întîmpla, fie ca pe o dorință a altora ca așa ceva să se întîmple”, a spus Filat.

În ceea ce privește zvonul precum că alianța de guvernare ar putea rămîne în timpul apropiat fără încă un deputat și ceda astfel majoritatea parlamentară, Vlad Filat a precizat că acum se face tot posibilul pentru a slăbi pozițiile taberei proeuropene.

„Mie sincer îmi pare rău de acei politicieni care, căutînd interese de moment, uită că se fac de rușine nu doar pentru tot restul vieţii, ci riscă să rămînă în istorie cu ruşinoasa imagine de trădători ai intereselor țării în cele mai cruciale momente”, a menționat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?