Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candu: Am putea avea un acord cu FMI la începutul anului viitor

28 sep. 2015,, 12:08   Economie
2489 1

Candu: Am putea avea un acord cu FMI la începutul anului viitor
Foto: evzmd.md

Fondul Monetar Internațional ar putea încheia un acord de finanțare cu Republica Moldova în ianuarie 2016. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, astăzi, în urma unei întrevederi cu delegația FMI aflată în vizită la Chișinău și condusă de Ivanna Vladkova Holar, informează NOI.md.

Candu a precizat că vizita de documentare întreprinsă de reprezentanții FMI face parte dintr-un proces mai amplu de negocieri, care va avea drept finalitate semnarea memorandumului. Deocamdată, reprezentanții Fondului discută cu oficialii de la Chișinău doar despre politici, o nouă misiune urmînd să vină în Moldova pînă la finele anului, a menționat Candu.

„Pe 6 octombrie, odată cu încheierea misiunii, vor fi făcute mai multe precizări. Schimbările care au fost în Moldova, situația politică, instabilitatea au anumite efecte în relațiile noastre nu doar cu FMI. Există etape de discuții și vorbim de proceduri interne ale FMI. Noi considerăm, în baza discuțiilor anterioare, că există posibilitatea ca la începutul anului viitor, în ianuarie, după ce se trec procedurile interne, să avem programul cu Fondul”, a explicat Candu.

În cadrul întrevederii de astăzi, Candu a discutat cu șefa misiunii FMI despre pachetele de legi care urmează a fi aprobate în Parlament, cum ar fi pachetul agricol și cel financiar-bancar. Totodată, părțile au discutat despre măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru asigurarea independenței Bănci Naționale și prevenirea eventualelor fraude în sistemul bancar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?